Ez a domain eladó! This domain is for sale.
További információk / more information: support@wphungary.com

RSS
 

Hétvége: Kozmetika!

22 nov

Rég volt,hogy írtam a blogba,azaz a legutóbbi beírásom töröltem! Igazán örülök,hogy ha vannak is problémák,van egy-két olyan személy akivel kulturált ember módjára meg tudjuk beszélni a sérelmeinket, ill. rendezni tudjuk a problémáinkat! Mivel a kiállítási szezon végére értünk,és igazából már csak egy kiállítás van hátra az évből,túlnyomó részben a játékra,és a szőrápolásra koncentrálunk.Igaz nálunk a szőrápolás kiállítástól független,viszont most is az a véleményem,hogy afgán agár szép,ápolt,és amennyiben lehet hosszú szőrű legyen! Mivel egyre több visszajelzést kapok szinte minden formában,hogy olvassátok a blogom,így gondoltam megosztom veletek én hogy készítem fel a kutyáimat egy-egy kiállításra. Ha csak egy jó ötletet tudok átadni már jó,mert mint ismert sok szemszögből nézve a dolgokat mindig mindenkitől lehet tanulni.

Kozmetika ahogy én csinálom: Yazidnak kicsit vékonyabb szálú a szőre,és sokkal érzékenyebb is,így rá már fürdés előtt balzsamos pakolás teszek. /Pek kondicionáló-Iv San Bernard/ termék.Ettől olyan lágy,és könnyen kezelhető lesz a szőr. A sampon amit újabban használunk,és itt True Lady jön a képbe, Jean Peau volumen növelő sampon. Ez a sampon nem csak nagyon jól tisztít,de csodálatos csillogást is biztosít a kutyáim szőrének. Igaz Yazidnál nem kell dúsítani,így Ő a sima Jean Peau sampont kapja.

Mikor a samponozással végeztem jön az alapos öblítés, és mindenki megkapja a számára előnyösebb balzsamot. True Lady Jean Peau balzsamot kap,Yazid szintén Jean Peau-t,de mivel neki könnyű laza szőre van neki nehezíteni kell,így keverve kapja a PEK-el,de abból is a zöld színűt ,mert az nehezít. A balzsam pakolás kb. öt percig van rajtuk, de előtte melegített törölközőbe csavarom őket, amire természetesen még egy száraz törölköző jön. Nagyon szeretik,szinte élvezkednek benne,mert az én afgánjaim imádják a meleget. Ha kiállításra készítem fel őket,és van kedvem teszek rájuk egy kis színezőt! /ezt is kozmetikumokat forgalmazó üzletekből szerzem be pl. ZANNI / Ezt azért szeretem,mert kiemeli a színeket,és főleg Yazidnál olyan szép ezüstös színt biztosít .Persze az alapszín is ezüst,de imádom mikor Yazidkára süt a nap,és az ezüst mellett lesz a szőrének egy kis kékes árnyalata is!

A szárítás egész ügyesen megy,mert szerencsére mindkét kutyámnak genetikailag sima a szőre,így nem kell sokat simogatni, és Laci legalább olyan szinten tudja használni a szárítót és a kefét, mint aki tanulta!!! Véleményem szerint nagyon sok végzett kozmetikus tanulhatna tőle kozmetikát és szőrápolást. Mindkét kutyámnál,csak vaddisznó szőr kefét használunk,így nem töredezik a szőr,és nagyon szép csillogást is biztosít. Szeretném viszont kiemelni,hogy vaddisznó sörte kefét csak arra a kutyára használjunk, akinek gubancmentes a szőre, de ezt a heti rendszeres fürdetéssel biztosítani is tudjuk. Nagyon régóta mellőzök minden humán terméket a kozmetikából,mert bizonyítottan más a PH-ja ezeknek a kozmetikumoknak,mint a humán célra készülteknek. Az én tapasztalatom szerint a humán termék nem vált be a kutyáim szőrére így mindet mellőztük.Nem mondom,hogy nem kerülnek sokba a kozmetikumok,főleg mert a szőr típusának megfelelőt használom rájuk, viszont mikor látom az eredményt,nincs az a drága kozmetikum amit ne vennék meg és ne tenném rájuk. Itt szeretném még kiemelni,hogy mindkét kutyám napi szintem eszeik fehérjét, sajtot és húst.

Bízom benne,hogy többen olvassátok,többen kaptatok kielégítő választ egy-egy felmerült kérdésre,ezen felül ha valakinek bármiben is a segítségére lehettem írásommal, akkor már megérte!!!

És egy pár kép kozmetika után!

 
No Comments

Posted in Kutyáim

 

Leave a Reply