Ez a domain eladó! This domain is for sale.
További információk / more information: support@wphungary.com

RSS
 

A kutya mint szerelem!

13 jún

Pici koromra visszaemlékezve,az első kutya akit a halálig nagyon szerettem Zubi volt,egy tacskó keverék. Nagyon okos, szép, és családcentrikus kutya volt. Mikor kikerültem a nagybetűs életbe,és megtehettem,hogy külön lakásunk otthonunk legyen,első dolgom a három éves kisfiamnak vennie egy kutyát.Mivel Lacikának nem akartunk kistestvért,mindig gondosan ügyeltünk rá,hogy felelősséggel legyen mások iránt a környezetében. erre nagyon alkalmasnak találtuk a kiskutyát,ami az Ő esetében egy pekingi palotakutya volt.

Sajnos az a kutya a többek által említett betegségben szenvedett:- epilepszia,és mikor egy-egy roham jött rá,nem volt jó dolog látni,hogy szenved a kutya,és vele együtt a kisgazdája ,aki nem tudta mit kellene tennie,jobb híján sírt.Akkor már Hatvanban laktunk és kimentünk egy kiállításra és megvettük az első igazi nekünk való kedvenc kutyánkat aki egy Rottweiler volt,és Vandának hívták. Vanda nagyon szép kutya volt több kiállításon szerepelt többé -kevésbé jó eredményekkel,de nem volt olyan jó az a kutya,mint amilyen sikeres kölyköket hagyott maga után. A mi általunk tenyésztett kutyák, nagyon sikeres eredményeket hoztak úgy Magyarországon,mint a környező országokban.Ez a kutya egy kis időre lekerült vidékre a mamáékhoz,/nyaralni/,mert nálunk panelban lakott,és gonosz módon a szomszéd megmérgezte ,csupán mint később kiderült,hogy lehet ennyire szeretni egy kutyát!?!

Akkor már kertesházba költöztünk,és minden képen szerettünk volna ebből a vonalból tartani egy kutyát,és visszavásároltuk egyik unoka kutyánkat,akinek Aisec,lett a neve. Mivel nem akartuk,hogy egyedül legyen kapott egy kistestvért aki egy pulit,/Soma/,de igazán sosem tudtam ezt a fajtát elfogadni.

Úgy éreztem ugat ha kell ha nem,és teljesen terror alatt tartotta a Rottweilert,aki egy nagy mafla lett mellette. Mivel a szomszédokat is zavarta a puli, el lett ajándékozva egy tanyára,ahol olyan élete lehetett amilyenről minden puli álmodozhat birkákat terelgetett,és azt csinálhatta amire a fajta ki lett tenyésztve.

Sajnos Aisec négy évesen megsértette magát egy rozsdás dróttal,és minden idők egyik legnagyobb fájdalma közepette vesztette el életét. ennek közel öt éve,de afájdalom amit akkor éreztem a mai napig könnyeket csal a szemembe.Ekkor volt az a pillanat amikor azt mondtam soha többet nem lesz Rottweilerem, mert azt a két kutyát akit nagyon nagyon szerettem négy évesen veszítettem el. Akkor a fájdalom enyhítésére azonnal kaptam Lacitól egy kiskutyát,aki akkor egy ritka fajta volt, egy Kanári-szigeteki kutyát Zírát!

Zíra egy nagyon szép eredményeket elért kutya, öt ország championja,többszöri évgyőztes és szinte minden eredmény amit be lehet gyüjteni egy kutyával! Itt viszont szeretném kiemelni,hogy akkor sokkal könnyebb volt eredményeket produkálni,mert szinte nem volt konkurencia,de hála ma már nagyon sok jó import kutya van belőlük,de sajnos sokan pénzt is látnak benne,és annyi tenyésztő lett mint még soha,és eljutottunk a fajtának a felhígulásához,mert már aluljáróban kosárból is lehet venni ilyen fajta kiskutyát. Zíra a beltenyészetből adódóan,sokat szenvedett az ínszalagjaival, sajnos egy tumora is volt,és ki kellett ivartalanítani a kutyát,de Ő a miénk,minden kutyánk mamája,és minden kutyánk bizalommal van iránta.

Nála jóságosabb kutyám még sosem volt,és tudom nem is lesz. Egy évre Zíra kapott egy másik Kanári-szigeteki kutyát Nico-t,aki nagyon jónak indult fiatalon, nagyon sok címet begyüjtött Ő is ez idő alatt,de növendék szinten megállt a fejlődésben,és sajnos így is maradt. De mivel Ő is a mi szeretett kutyánk,semmi baj,csak tudni kell,hogy ezzel a kutyával nem erősködünk a kiállításokon,és nem tenyészthető!!!!!!!!! Viszont nagyon-nagy tekintély az udvaron mint házőrző! Én nagyon szerettem,és szeretem a Kanári-Szigeteki fajtát,de számomra az igazi t három évvel ezelőtt találtam meg az afgán agárban! ajánlották a Fann-Fell kennelt,és onnan vettük három évvel ezelőtt Rasta Reggie-t Yazidkát akit mikor elősször az ölembe vettem olyan jó érzés volt,mikor tudod,hogy Ő az akire mindig is vágytál!

Yazidka nagyon szépen fejlődött,igaz nem azzal a szándékkal vettük,hogy kiállításokra akarom vinni,de ha valaki régen jár,és szerette mint mi,újra fellángolt a régi elnyomott hobby,és akkor már tudtuk nincs vissza út! Yazid viszont nem az a kutya akit húzgálhattam volna ringből-ringbe,így már tudatosan keresve választottuk a Lengyelországi Calamus kennelt,ahol nagyon szép szukától,és nagyon jó párosításból született Calamus True Lady kiskutyánk lett vásárolva.

Meg kell mondjam a legnagyobb hidegben januárban mentünk a kicsiért 1200 km-t!

Úgy gondolom,ha valakinek volt,vagy van a családban két afgán agár az tudja az érzést,ha nincs csak ajánlani tudom milyen hancúrok,nevetés,és jókedv van nálunk mióta ezek beköltöztek……!:D:D:D True Lady nagyon jó választásnak bizonyult,mert nagyon szépen hozza a hozzá fűzött reményeket,és eredményeket ,és bízom benne,hogy az idő előrehaladtával sem fog ez változni!

20080221-0071

20080314-0121

 

Leave a Reply

 

 
  1. Crista Rabenold

    2011. január 08. szombat at 17:48

    I would like to begin my own blog eventually. It was a very nice blog that you simply made here. Continue the success 😛